UNIVERSALA VIVO LIGO

Daŭropovo, sendependeco, memsubteno, memsufiĉo, alternativaj energifontoj k rimedoj, scienco k teĥniko, studoj kaj praktikado de la Naturopatio kaj sana vivstilo, viva praktikado de la Internacia Lingvo - Esperanto.
Produktado kaj uzado de la alternativaj energioj k atingado de ĉio ĉi tio per la memfaraj metodoj.
UNIVERSALA VIVO LIGO
Subtenas liberan sinesprimadon, sen iuj ajn "Politikaj Korektecoj".
Ĉiu
j ajn formoj de la "politikaj korektecoj" estas, kaj ĉiam estos sen-kompromise deĵetataj ĉe la Universala Vivo Ligo, kaj La Praktiko, kies organo ĝi estas.

Ĉiun korespondon bonvolu direkti al la adreso:
esperioster@gmail.com
(nepre kun aldono de la vortoj "al la praktiko" en la temo de la mesaĝo, alie, ĝi povos perdiĝi).

9 Aug 2011

Marinita Brasiksuko - La Fonto de la Sano


Esperantigis: Zbigniew Wybraniec

Saniga Marinita (bakterikultivita) Brasika Suko.

Brasiko - unu el la plej etkostaj sanfontoj

Kultivita brasikosuko estas unu el inter la plej efektivaj nutraĵkompletigoj por solvi problemojn kun la intestina kondukilo, ĉefe kaŭzitaj per la surkresko je ĝi de la malsanigaj bakterioj, intestinaj aŭ aliaj korposistemaj fungaj infektoj, intestina damaĝo, kaj multaj aliaj problemoj, kaj ĝi estas tre malmultekosta por fari.
Kultivigita (marinita) brasiksuko, estas unu el inter la plej bonaj nutrokompletigoj per la probionikaj (probionic), bonefikaj bakterioj (amikaj bakterioj), kaj kiuj estas ankaŭ facile atingeblaj. Ĝi estas ankaŭ tiel etkosta ke ĝi estas praktike senpaga. Krom siaj probionikaj espektoj, la brasiko estas unu el inter la plej riĉaj fontoj de la glutamino, la amino acido helpa ĉe la riparo de la intestinaj problemoj. 

Marinita Brasiksuko – Hinda Recepto

Por enplanti la amikan laktobakterion en la dikan intesttinon (colon) kaj emigi al kuraciĝo la mukan membranon de la nutraĵtrakoj (nutraĵvojoj) de la longa intestino (G.I tract), oni devus trinki po ĉirkaŭ 1 kaj ½ da taso de tiu ĉi suko ĉiutage. 

Jen estas la maniero por fari ĝin.

Plenigu miksilon per haketita je la pecetoj brasiko kaj, aldonu la distilitan aŭ alian tre puran akvon, ĝis ĝi estos plenigita ĝis ĉirkaŭ 2/3 da sia kapacito. (Ne uzu la putakvon aŭ la kranakvon). Dismuelu ĝin, per altrapideco reguligo de la miksilo dum unu minuto. Enverŝu tiel ricevitan miksaĵon en iun bolvon kaj ripetu tiun procedon, por fari du pluajn porciojn (baĉojn) da tiu miksaĵo. Kovru per la tolo (linaĵo), aŭ iu simila materialo kaj lasu stari en la ĉambra temperaturo (pli malpli 21 Celsiusaj gradoj).

Post 3 tagoj, la brasiksuka solvaĵo estos preta por uzi. Traverŝu tiun miksaĵon per la per filtra tolo, por disdividi la likvaĵon de la suko de la pulpo. Metu la kultivitan (marinitan) brasiksukon en la fridujo. Trinku ½ -on da taso de tiu ĉi solvaĵo, diluita per la egalparto da akvo (ankaŭ ½ da taso), 2 aŭ 3 foje ĉiutage. Kiam la provizo iĝos jam malmulta, faru alian baĉon. Tiu ĉi alia baĉo jam estos preta post nur 24 horoj, ĉar la postrestinta ankoraŭ startigilo treege plirapidigas la procedon.

Tiu ĉi procedo povas esti ripetata senfine. Ĉiu nova servo (porcio) enhavas plurajn bilionojn da amikaj laktobakterioj. La lakta acido en la marinita (kultivita) brasika suko purigos la vojtrakon de la longa intestino (G.I) kaj mortigos plimulton de la specoj da fungoj, parazitoj kaj aliaj patogenoj. (malsanigaĵoj). Vi devus trinki tiun ĉi miksaĵon ĝis rimarki ke via ekskrementoj flosos en la toaleto, kaj estos sen malbonodoraĉo. Kiam tio ĉi okazos, vi povas malgrandigi vian dozadon ĝis, po nur unu servo ĉiutage, por la konservado de sia sanstato.